Csaptelepek, zuhanypanelek és -szettek

Csaptelepek, zuhanypanelek és -szettek

A csaptelepek kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat egy új kialakítású fürdőszoba esetén. Természetesen nagyon fontos, hogy a csapok és kádkifolyók megfelelően harmonizáljanak a fürdőszoba többi berendezésével, hangulatával és stílusával, ugyanakkor nagyon oda kell figyelni arra is, hogy technikai paramétereiket tekintve is megfelelőek legyenek.

A csapok felépítését tekintve három alaptípust különböztethetünk meg, az egyik a falba épített, a másik a mosdókagylóba/kádra épített, a harmadik pedig a szabadon álló vagy padozatból/pultból kiemelkedő. A mosdócsapok közül a mosdókagylóba épített típus a legelterjedtebb, hiszen pár évtizede szinte csak ehhez lehetett hozzájutni, a kád esetén azonban fordítva van: a kádtöltők közül a falba épített terjedt el eddig igazán (és ebből is van szélesebb választék). Ugyanakkor kádhoz is lehet a kád szélébe építhető kádtöltő csapot kapni, ha arra vágyunk. Mosdó és kád esetében is arra kell figyelni, hogy mindkét esetben a beépíthető csaphoz olyan szaniter kell, ami tartalmazza a megfelelő lyukakat a csapok számára.

A különféle csapok és kádtöltők kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy a falból érkező vízvezetékhez probléma nélkül csatlakoztatható legyen, aminek alapvetően két feltétele van: a coll-ban megadott vízvezeték méret, és a vízátfolyási jellemző.

A csaptípusokat a megnyitószerkezet szerint is elkülöníthetjük, így vannak egykaros, kétkaros, tekerős (és ezen belül is számtalan formai és megoldásbeli változat). Különbséget tehetünk a csaptelep/beömlő formája és működése szerint is (hengeres vagy kaszkád).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..