supinált szandál jó választás

Gyermekünk első lépései rengeteg aggodalommal járnak. A szülő rögtön elkezdi méricskélni a kis bokák állását, a láb ívét, és bőszen keresi a tökéletes lábbelit a kicsinek. A valóság az, hogy ebben a korban még természetesek a befelé dőlő bokák, hiszen a lábfejnek alkalmazkodnia kell az újfajta mozgásformához. Három éves korig általában nem szokták semmilyen módon kezelni a vélt vagy valós lúdtalpat, bokasüllyedést. Azonban kétéves kor felett, ha az egy jó ideje már aktívan járó kicsi bokája még mindig furcsán áll, és aggódunk, akkor érdemes elmenni ortopéd orvoshoz.

A legtöbb esetben valószínűleg meg fog nyugtatni az orvos, hogy túlzott szülői aggodalomról van szó, de ha esetleg fennáll a lúdtalp vagy a bokasüllyedés esélye, akkor nagy eséllyel supinált lábbelit fog javasolni. A supinált szandál azért jó választás, mert az óvodás gyermekünk benti cipőnek hordhatja. Ugyanis ez a lábbeli akkor fejti ki jótékony hatását, amikor éppen viselik. Segít a talpizmok megerősítésében, melynek köszönhetően a láb formája, a boka állása is kiegyenlítődik. Egyszerű és kíméletes megoldás, sok orvos a megelőzésre is javasolja a supinált szandál viselését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..